Mylima visame pasaulyje
Turtingoji Kolumbija – šalis, kuri savyje talpina skirtingą gamtą, klimatą ir kultūras. Ar žinote, kad Kolumbijoje yra daugiau nei 60 etninių grupių, turinčių skirtingas kalbas, be visiems gerai žinomų ispanų ir anglų? Visame šiame spalvingame chaose driekiasi itin derlingos žemė, apsuptos Amazonės atogrąžų miškų ir Andų kalnynų aukštumą. Idealus klimatas leidžia kavos augintojas nuimti net du didelius derlius per metus, kas reiškia garantiją šviežios kavos gerbėjams visame pasaulyje.
Unikalu tai, kad šalyje pagal metų laiką dera skirtingų veikslių kavamedžiai. Todėl Kolumbijos kavos augintojai žino, kad jų kava bus trokštama ir jos paklausa bus milžiniška.
Gamybos procesas
Kuomet pradedamas kavos skynimas, ūkių savininkai atidžiai stebi visus procesus. Skinamos tik itin sunokusios uogos. Jos rūšiuojamos pašalinant vizualiai nekokybiškas uogas. Atrinktos uogos pilamos į specialias mašinas fermentacijos procesui, kuris užtrunka apie 8-14 valandų. O toliau, – lėtasis džiovinimo laikas. Pradinis džiovinimas vyksta pačiuose ūkiuose, kol pašalinama didžioji dalis drėgmės. Galutiniam džiovinimui derlius surenkamas ir išvežamas džiovinimo malūnus, kuriuos dar papildomai vykdoma gerų uogų atranka.
Kokybė
Prieš kavos pupelių transportavimą, jos supilstomos į specialius maišus kad neprarastų savo kokybės visos kelionės metu. Būtent Columbia kava yra įvertinama ir klasifikuojama pagal uogos dydį. Mes renkamės 15 ir 16 dydžio pupeles, kurios vertinamos kaip „Exelco“ kokybės (pati aukščiausia rūšis).
Columbios kavoje dera kartumas, vaisinis rūgštumas ir karamelinis saldumas. Lengvo skonio vidutiniškai skrudinta kava dažnai pasirenkama tokių kavos gėrimų kaip Latte, Latte Machiato ar Capuccino gerbėjų. Žinoma, nieko nėra puikiau už stiprų rytinį espresso puodelį.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.